Înființată în anul 1994 în Hârșova, societatea comercială DIAL și-a început activitatea prin producerea de: dopuri și furtun.

În 1997 DIAL își largește domeniul de activitate prin achiziționarea unei linii de confecționat plasa rabitz. În 1998 compania lansează un  nou produs- plasa împletită de gard  orientându-se spre sectorul produselor din sârmă destinate imprejmuirilor.

Între anii 1998-2005 DIAL își crește capacitatea de producție prin achiziționarea a 3 utilaje de produs plasă împletită de gard de la un furnizor de renume din Japonia.

În anii ce au urmat, gama de produse s-a diversificat prin lansarea a două noi produse:

  • panourile bordurate de gard
  • plasa sudată de gard la role.

Datorită cererii crescânde a produselor din sârma destinată împrejmuirilor, DIAL a renunțat treptat la produsele din mase plastice.

Preocuparea continuă pentru îmbunatățirea calității și satisfacerea nevoilor pieței au determinat achiziția în anul 2013 a unei noi linii de producție ce poate realiza atât panouri de gard bordurat cat și  panouri de gard duble. Produsul din urmă reprezintă o noutate pentru piața din Romania, în prezent societatea DIAL fiind unica producătoare.

 

Capacitatea de producție a DIAL a depașit 15.000 tone în 2013 și operează conform standardului internațional de management al calității ISO 9001.

 

În ultimii ani, experiența companiei a fost recunoscută prin următoarele premii:

  • 2020   Locul 2 în Topul National al Firmelor, categoria întreprinderi mijlocii;
  • 2018   Locul 1 în Topul National al Firmelor, categoria întreprinderi mici;
  • 2016  Locul 1 în Topul National al Firmelor, categoria întreprinderi mici;
  • 2015: Locul 1 în Topul National al Firmelor, categoria întreprinderi mici;
  • 2014: Locul 1 în Topul National al Firmelor, categoria întreprinderi mici.Certificari
Hala Gemina